Daarom Sprint Intermediair

Als specialistisch werving- en selectiebureau helpen wij organisaties in diverse marktsectoren bij het bereiken van doelstellingen door de beste commerciële professionals te vinden en te binden. Hierbij streven wij naar 100% klanttevredenheid. Hieronder leest u hoe.
    
Bereik en netwerk
Vanzelfsprekend hebben onze consultants volledige toegang tot populaire CV databases en maken zij gebruik van moderne recruitment tools. Zodoende hebben wij in de loop der jaren een relevant kandidatennetwerk kunnen opbouwen dat via ons slimme CRM-systeem nauwkeurig gesegmenteerd, doorzocht en onderhouden kan worden. Kortom; het bereik van ons netwerk is uitstekend, zowel in de breedte als in de diepte. Echter, het effectief kunnen inzetten van dit netwerk wordt bepaald door wat je ermee doet. Proactief contact leggen met actief en passief werkzoekenden om ons netwerk warm te houden en te laten groeien om zo ten alle tijden te kunnen anticiperen op uw commerciële personeelsbehoefte. Luisteren naar de intrinsieke motivatie en ambities van deze professionals, ze interesseren en vooral in beweging brengen. U kunt ervan op aan dat de consultants van Sprint Intermediair over de kwaliteiten beschikken om hier de juiste invulling aan te geven.
 
Kwaliteit
Wij zijn van mening dat kwalitatief hoogwaardige werving- en selectieprocessen mensgericht moeten zijn en derhalve arbeidsintensief. Voor ons betekent dit continu in gesprek treden met (in potentie) relevante professionals. We stellen wezenlijke vragen, zoomen in op vaardigheden, competenties, ervaring, trackrecord en het vermogen om een bijdrage te leveren aan de commerciële doelstellingen van werkgevers voor wie wij de werving en selectie verzorgen. Tevens hebben wij oog voor de mens achter het CV waarbij wij selecteren op culturele passing, talent- en waardepotentieel. Om dit proces te verfijnen wordt er tussen onze consultants onderling en met werkgevers voortdurend kennis gedeeld. Door te luisteren en te leren denken wij het vermogen te hebben ontwikkeld niet enkel te werven, maar vooral te selecteren. Op deze manier komt u in contact met kandidaten die passen bij de geschetste criteria, uw organisatiecultuur en ambities.

Ontzorging
Onze consultants hebben ervaring in het assisteren van organisaties met een commerciële personeelsbehoefte. De hierbij opgedane kennis helpt hen uw organisatie en personeelsbehoefte vakkundig te doorgronden en snel te vertalen naar een doeltreffende werving- en selectiestrategie. Op deze wijze komt u enkel in contact met zorgvuldig geselecteerde en voor u relevante kandidaten. U hoeft geen tijd en energie meer te steken in het zelfstandig opzetten en monitoren van (dure) wervingsactiviteiten en het behandelen van hieruit voortvloeiende sollicitaties (screenen, uitnodigen, afwijzen). Sprint Intermediair verzorgt de werving en selectie en de communicatie met kandidaten tijdens alle fasen van het sollicitatieproces.     
 
Kostenbesparing 
Door samen te werken met Sprint Intermediair bespaart u op kosten voor toegang tot populaire CV databases, moderne recruitment tools en personeelsadvertenties. Minstens zo interessant is de lastenverlichting voor uw personeelsfunctionaris(en) en vacaturehouder(s) wat leidt tot verhoging van de productiviteit. 
Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan onze dienstverlening, maar onze werkwijze, ons specialisme en schaalvoordelen stellen ons in staat om een concurrerende prijsvoering te hanteren.  
Omhoog