Business cases

"De shortlists van kandidaten zijn spot-on!"

Reint Dragt
HR Director Benelux
Selecta

Selecta

Selecta Nederland behoort tot de internationale Selecta  Group, de grootste dienstverlener op het gebied van vending in Europa. Onder het motto 'a fresh experience  every time' bieden we een reeks uitgekiende concepten om  mensen via automaten te verwennen met een lekker kopje koffie, cappuccino of espresso, frisdranken, snoep, snacks een broodje gezond en andere dagverse producten.

Uitdaging

Een eigen recruiter is voor Selecta niet rendabel. Wanneer er vacatures zijn vraagt dit veel tijd en aandacht wanneer alle stappen in de werving en selectie zelf gedaan moeten worden. Zelf publiceren leidt daarbij nogal eens tot een situatie waarin er meer tijd besteed wordt aan het te woord staan van recruiters van werving- & selectiebureaus dan aan feitelijke interviews met relevante kandidaten. Door alleen zelf te publiceren bij een vacature missen we mogelijk kandidaten die latent zoekende zijn naar een volgende stap in hun loopbaan.

Oplossing

Sprint Intermediair heeft aangetoond echt te begrijpen wat er speelt binnen Selecta en hoe zij daar als businesspartner op moet acteren. Door de voorbereiding is het profiel dat Sprint Intermediair opstelt glashelder en passen de aangedragen kandidaten bijna altijd goed bij dat waar Selecta voor staat; de nummer 1 in koffiebeleving zijn. Dat Sprint Intermediair daarbij de kandidaten vooraf zeer uitgebreid interviewt wordt duidelijk op het moment dat de resultaten van het eerste selectiegesprek met Sprint Intermediair worden geëvalueerd. Hier is dan ook allesbehalve sprake van ‘even een CV naar binnen schuiven’. Sprint Intermediair laat ook steeds weer zien over een uitstekend netwerk van kandidaten te beschikken. Het realistische tarief dat Sprint Intermediair hanteert is goed in balans met de meerwaarde die Sprint Intermediair heeft voor Selecta. Dit draagt dan ook zeker bij aan een duurzame relatie.

Resultaten

Sprint Intermediair heeft aangetoond uitstekend te presteren bij het aantrekken van de juiste medewerkers voor Selecta. De shortlists van kandidaten zijn spot-on! De kandidaten die uiteindelijk zijn aangenomen passen stuk voor stuk goed bij de organisatie en de cultuur van Selecta. Door de intensieve samenwerking kent Sprint Intermediair Selecta steeds beter, maar zij blijft zich opstellen als een kritische en daarmee volwaardige businesspartner die de ambities van Selecta volop ondersteunt!

De toekomst

Selecta ziet Sprint Intermediair als een duurzame businesspartner bij het aantrekken van nieuwe medewerkers die passen bij de ambitie van Selecta om de nummer 1 in koffiebeleving te zijn.
 

Omhoog Vorige pagina Download als PDF