Business cases

“De samenwerking is al zeer intensief en deze zal zeker voortgezet worden.”

Jean-Paul Bierens
Algemeen Directeur
Bechtle direct

Bechtle direct

Bechtle direct behoort tot de toonaangevende IT-leveranciers voor zakelijke eindklanten en de publieke sector en is in 14 landen in heel Europa actief. Als specialist voor e-commerce biedt Bechtle direct via telefoon, catalogus en internet een breed portfolio van IT-handelsproducten.


Uitdaging

Met behulp van toegang tot de CV database van Monsterboard hebben wij een tijd lang zelf gezocht naar kandidaten. Het vinden van de juiste kandidaat bleek echter te inspannend, tijdrovend en leidde af van de kerntaken. Daarnaast werd het een te grote indirecte kostenpost, waardoor nog meer investeren in het zelf werven en selecteren niet voor de hand liggend was. De uitdaging was het in balans brengen van kosten, tijd en het resultaat van personeelswerving. 

Oplossing

Het verhaal van Sprint Intermediair, hun daadkrachtige werkwijze en prijsvoering bleek de oplossing. Hun kandidatenbereik en voorwerk door kandidaten te screenen brengt ons keer op keer in contact met verfrissend goede kandidaten. Van de drie kandidaten die zij voorstellen blijkt er minstens één geschikt om aan te nemen. Wij weten nu dat wij slechts met drie door Sprint Intermediair geïntroduceerde kandidaten in gesprek hoeven te gaan om de uiteindelijk geschikte kandidaat te kunnen selecteren. Dit is een fijne gedachte en het bespaart ons enorm veel tijd en dus geld. Het snelle schakelen en daadkrachtig handelen bij het ontstaan van vacatures maakt dat Sprint Intermediair een verlengstuk is van onze organisatie.

Resultaten

Het managementteam van Bechtle direct kan zich meer focussen op de kerntaken en de werving- en selectiekosten zijn gedaald. De door Sprint Intermediair bemiddelde medewerkers passen cultureel en qua vaardigheden dusdanig goed bij de ambities van onze organisatie waardoor de investering in werving en selectie nu beter rendeert. 

De toekomst

De samenwerking is al zeer intensief en deze zal zeker voortgezet worden. Bechtle direct is een dynamische en snelgroeiende organisatie met een jaarlijkse personeelsbehoefte. Het partnership met Sprint Intermediair gaat ons helpen deze groei te verwezenlijken.
Omhoog Vorige pagina Download als PDF